The Grown-Ups


Nu fortsätter vi våra dokumentärfilmsvisningar under konceptet ”Doc Lounge Live”. Tisdag 4/4 visas filmen Grown-Ups. 

Om filmen:

Ana María och Andrés arbetar, precis som den ambitiöse Ricardo med att göra bakverk av alla de slag. Merengues, chokladtoppar och annat vackert. Bland degar och plåtar har Ana María och Andrés blivit mycket kära och lovat att älska varandra hela livet. Andrés vill köpa en bröllopsring, Ana María förbereder att hoppa ur en stor tårta för att överraska honom. En perfekt matchning. 

Det är bara ett fel. De får inte gifta sig, för de har Downs syndrom. Det har alla på denna kombinerade skola och arbetsplats. Ja, den unge, företag samma Ricardo har till och med två arbeten, han tar också hand om åldringar. Allt för att tjäna ihop pengar nog för att skaffa sig ett eget liv…


Hur ska det gå? Alberdis film är tänkvärd, känslosam, öppen och vacker. En feelgood-dokumentär som får en att ifrågasätta, vem är det egentligen som har mest att lära utav vem. 

Vad händer mer under kvällen?

I Doc Lounge-konceptet ingår en diskussion kring filmerna direkt från Doc Lounge i Malmö. Under evenemanget kan publiken i Landskrona också delta i kvällen via SMS och sociala medier, och ställa frågor till de medverkande i panelen. Till denna film är kvällens gäster från Moomsteatern i Malmö.

Körschema 4 april
18:00 Biljettkassan öppnar
18:30 Insläpp
18:40 Förstudio med samtal
19:00 Filmvisning
21:20 Eftersnack via länk från Malmö.
21:00 Tack för i kväll!

Doc Lounge Live i Landskrona arrangeras av Kulturskolan och ABF Nordvästskåne.

  • Skapad
  • Träffar: 1253