Nu är vi här...

... i gamla Gallerian, på Nygatan 6.

Bjorn pa Gradinen

Att sitta här på publikläktaren i "Spelhålan" i våra nya lokaler, och kika ut över scenen är en i det närmaste overklig känsla. Nu har vi på Kulturskolan alltså en egen föreställningssal. Här skall våra elever få uppträda - ofta...

Här skall vi skapa den magi som en föreställning kan skapa, när en föreställning är som bäst!

Scenen och scentekniken är anpassad så att vi kan ge såväl olika typer av konserter, som teater- och dansföreställningar - men också arrangera filmvisningar. 

GradinNär jag för sex-sju veckor sedan visade upp vår blivande scen för personalen kunde man undra om det verkligen skulle hinna bli någon scen färdig i tid till inflyttningen. Då var inte korskopplingen (elsystemet där man kopplar i strålkastarna) eller några publikstolar på plats. Då var det fortfarande skyddspapper över scengolvet och innertaket var ännu inte helt uppsatt. Det såg verkligen ut som en byggarbetsplats.

Men någonstans kunde vi redan då ana hur fint det skulle kunna komma att bli.

Och vi längtade givetvis att få komma hit på riktigt! 

byggetÄven resten av lokalerna såg halvfärdiga ut. Detta trots att det bara var ett par veckor innan PEAB skulle överlämna Gallerian i våra händer - och då ha hunnit förvandla den till en ny Kulturskola.

Men minsann...

Vår nya Kulturskola blev färdig i tid! Och nu sitter jag alltså på publikläktarei lokalen som vi kommer att kalla "Spelhålan", och drömmer om vilka äventyr våra föreställningar skall ta med Landskronapubliken.

För ett par veckor sedan - tredje veckan i juli - gick flyttlasset hit. Då kom ett gäng grabbar från Freys Express och tömde såväl Saluhallen som lokalerna på Eriksgatan 66 och forslade allt till våra nya fina lokaler här på Nygatan.

Och nu finns allt här. Det mesta nedpackat i oändlinga staplar av flyttkartonger.

Flytt

I nästa vecka börjar personalen på Kulturskolan att arbeta efter sommarlovet, och då startar arbetet med att packa upp alla dessa kartonger, och se till att möblera och göra iordning allt till dess att våra kurser startar den 5 september.

Jag tror att det här kommer att bli ett riktigt spännande läsår.

Björn Larsson
Kulturskolechef

  • Skapad
  • Träffar: 1566